Angst

Sundhedsstyrelsen anbefalder kognitiv adfærdsterapi som første valg i behandling af børn og unge med angst.


Se www.sst.dk


Quick Facts

Når man bliver angst, bliver man anspændt, får uro i kroppen og hjertebanken. Der er en glidende overgang mellem frygt, nervøsitet og angst.

Angst er en ubehagelig følelse af at der er fare på færde, uden at der behøver at være det, og ofte uden at man ved hvorfor man er angst.

Frygt er derimod en følelse, man får, når man kender grunden til den og vurderer at der reelt kan ske noget farligt.

Nervøsitet er en følelse af usikkerhed, mindreværd og angst eller frygt for at man ikke kan leve op til sine egne eller andres forventninger.

Udtalt angst eller nervøsitet er sygdomme, mens frygt er en hensigtsmæssig reaktion som skal forhindre at man kommer til skade.


Hver femte – eller 22 procent af alle mennesker - får på et tidspunkt angst som er så udtalt at der er tale om en sygdom.


Der er flere former for angst:


Agorafobi: Angst for at være på steder med mange mennesker, hvor man ikke kan komme væk, f.eks. i en bus, i toget eller en kø i supermarkedet.


Socialfobi: Angst for at føle sig observeret eller kritiseret, hvis man spiser sammen med andre, siger noget når man er flere sammen eller går ud med en ny kæreste.


Enkelfobi: Angst i specielle situationer, f. eks. i mørke, tordenvejr eller i lukkede rum eller ved synet af blod, edderkopper eller slanger.


Panikangst: Anfald af angst som er så uudholdelige at man forsøger at undgå situationer, hvor man tidligere har haft panikanfald.


Generaliseret angst: Konstant angst hvor man er nervøs, får hjertebanken, bliver svimmel, sveder, ryster og spænder i musklerne.


Blandet angst – depressionstilstand: Blanding af angst og depression i så høj en grad at der er tale om en sygdom, men ikke så udtalt at man har en angsttilstand eller en depression.


Hvis man får behandling for sin angst, er der gode muligheder for at man enten bliver helt rask eller får det væsentligt bedre.

Angst er en af de sygdomme hvor psykoterapi virker bedst.


Angst

Kognitiv Terapi     Esbjerg.dk

Kognitiv Terapi Esbjerg

Bestil tid hos:

Birgitte Duborg

Vi har åbent:.

Mandag - Fredag kl 15:00-20:00

Kontakt info:

Stellas Alle 13

6715 Esbjerg

Danmark


+45 28 60 49 65

Info@kognitivterapi-esbjerg.dk

Følg os:

Følg os på facebook her: