Depression

Kognitiv adfærdsterapi er en behandlingsform, som fokusere på din adfærd og på, hvad du tænker om dig selv og dine problemer.

 

Ved at bedre uhensigtmæssig adfærd og ved at ændre negative tanke mønstre til mere positive, kan du få bedre kontrol over depressionen.

Quick Facts

At være deprimeret er ikke det samme som at være ked af det. Har man en depression er man ofte trist, har ingen energi eller lyst, og man lider af dårligt selvværd. Man kan have problemer med at sove, med at koncentrere sig, og man har ofte svært ved at forestille sig at man nogensinde får det bedre.

Depressioner inddeles i lette, moderate og svære depressioner, alt efter hvor alvorlige de er. Knap hver femte, der får en depression, får kun sygdommen en enkelt gang, mens hver tiende får mere end en depressioner i deres liv.


Når man er deprimeret, ændres den måde man tænker på, og de negative tanker får meget mere plads. Ofte har mennesker med depression negative tanker om sig selv, verden og fremtiden. At udføre hverdagsopgaver opleves som en kamp. Nogle tænker også på at tage sit eget liv, hvis depressionen er meget alvorlig.


Tilstanden er karakteriseret ved reduceret stemningsleje, nedsat lyst og interesse og øget træthed, som ikke skyldes en naturlig sorgreaktion, og som vedvarer i mere end to uger. Andre symptomer kan være skyldfølelse eller dårlig samvittighed, tanker om mindreværd eller nedsat selvtillid, selvmordstanker, koncentrationsproblemer, psykomotoriske forstyrrelser (rastløshed, uro, hæmning eller langsommelighed i for eksempel gestik og tale), søvnforstyrrelser, nedsat appetit, vægttab eller nedsat sexlyst.

Depression

Kognitiv Terapi     Esbjerg.dk

Kognitiv Terapi Esbjerg

Bestil tid hos:

Birgitte Duborg

Vi har åbent:.

Mandag - Fredag kl 15:00-20:00

Kontakt info:

Stellas Alle 13

6715 Esbjerg

Danmark


+45 28 60 49 65

Info@kognitivterapi-esbjerg.dk

Følg os:

Følg os på facebook her: